Matematik

Logaritmer

07. oktober 2013 af PinguWR (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg sidder og skal angive nogle logitmer på opgave 1103 i MAT AB1 og som beskrevet i MAT A2 side 15-20, men jeg kan ikke rigtig finde en tilgang til det! Opgaven lyder:

1103.* Angiv log2 , log3 , log0,7 , log52 og log0,08, når det oplyses, at


10-1,0969 = 0,08 , 100,6990 = 5,00 , 101,7160 = 52,00 ,
10-0,1549 = 0,70 , 100,3010 = 2,00 , 100,4771 = 3,00 .

Er der nogen som kan hjælpe mig igang?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du må mene

10-1,0969 = 0,08 , 100,6990 = 5,00 , 101,7160 = 52,00 ,
10-0,1549 = 0,70 , 100,3010 = 2,00 , 100,4771 = 3,00 .

Af 10x = a aflæser man jo, at x = log(a) . Benyt det til at aflæse de pågældende logaritmer.


Svar #2
07. oktober 2013 af PinguWR (Slettet)

Tak for hurtigt svar!

Vil det sige at den første opgave kan skrives sådan her:

10-1,0969 = 0,08 

x = log(a)

-1,0969=log(0,08)

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, men skriv det ordentligt med eksponent.


Svar #4
07. oktober 2013 af PinguWR (Slettet)

Ok, der er noget med min copy/paste som jeg lige skal fikse ;)

Jeg må ærlig indrømme at jeg er HELT ny i dét her.

Er det meningen at jeg så laver det sidste med CAS?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er ikke noget at bruge CAS til i denne opgave. Det er ren aflæsning.


Svar #6
07. oktober 2013 af PinguWR (Slettet)

Hmm, jeg er ikke sikker på at jeg forstår. Der står i facitlisten at løsningen er: log2 = 0,3010

Hvordan kommer jeg frem til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ved at benytte oplysningen

100,3010 = 2,00


Svar #8
07. oktober 2013 af PinguWR (Slettet)

Ok, men det har jeg jo ikke regnet ud endnu...? Vil du skrive den første opgave som den skal løses fra ende til anden. Så kan det være at jeg kan se logikken.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Der er jo ikke noget at udregne. Det er ren aflæsning. Forklaringen følger jo hver gang af sidste linie i #1:

Af 10x = a aflæser man, at x = log(a) .


Svar #10
07. oktober 2013 af PinguWR (Slettet)

Jeg er med på at jeg sætter tallene ind i x = log(a), men jeg kan ikke se hvor at "log2 = 0,3010" kommer ind i billedet, havde det ikke været for facitlisten?


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Af 100,3010 = 2,00 følger det så, at 0,3010 = log(2,00) .


Svar #12
07. oktober 2013 af PinguWR (Slettet)

Jeg er ked af det. Jeg kan simpelthen ikke se hvor tallet "0,3010" kommer ind i billedet, Det som at jeg har skrevet ned er: 

10-1,0969 = 0,08 

x = log(a)

-1,0969=log(0,08)


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10, #12

Tabellen i opgaven er blot listet i en tilfældig rækkefølge. Det er jo meningen, at du skal kigge igennem tabellen for at finde svaret på hver af de ønskede logaritmer.


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, og deraf ser man jo svaret på den ønskede logaritme log(0,08). Se svaret i #13.

Man bruger oplysningerne i opgaven til at finde de angivne logaritmer.


Svar #15
07. oktober 2013 af PinguWR (Slettet)

Hahah! Så er jeg med! Jeg har forstået opgaven forkert

Så log3= 10^0,4771= 3,00?


Svar #16
07. oktober 2013 af PinguWR (Slettet)

Eller log3=0,4773 er det jo.


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, du har vist forstået det nu, men det er en misforståelse at skrive det sådan, som du gør.

#16 --> Ja, det er sådan.


Svar #18
07. oktober 2013 af PinguWR (Slettet)

Så er jeg med. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.