Matematik

Tangentligning

08. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

Min opgave lyder:
En funktion f er bestemt ved: f(x) = x^3 + e^x + 1
Bestem en ligning til grafen for f i punktet (0,f(0)).
Så bruger man vel tangentligningen:
y = f(x0) + f'(x0)(x-x0)
- Derefter skal funktionen differentieres og har fået den til
f'(x) = 3x^2 + e^x 
Men nu er jeg gået fuldstændig i stå.. hvad gør jeg herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af peter lind

Find f(0) og f'(0)


Svar #2
08. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

kan du ikke uddybe ....


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

grafen for f har i punktet (0, f(0)) en tangent med ligningen

     y = f(0) + f '(0)·(x - 0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2013 af peter lind

#2 Du har selv angivet formlen for tangentligningen i #0. Da x0 =0 skal du indsætte f(0) og f'(0) i den formel


Svar #5
08. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

så ligningen er bare = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Du skal beregne de to talværdier f(0) og f '(0) og så indsætte dem i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2013 af Stats

f(x)=udtryk
f(Et tal)=udtryk med med tallet på sin respektive plads,

eksempel:

f(x)=x3+ex+1
f(1) = 13+e1+1 ≈ 4.72

Derved (1.f(1)) = (1,4.72)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2013 af LeonhardEuler

#0

Eksempelvis

f(x) = x3+ex+1

f(0) = 03+e0+1 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2013 af Stats

...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2013 af LeonhardEuler

f(x) = x+ e+ 1

f '(x) = 3x2 + ex

Find f '(0) og f(0) og indsæt derefter værdierne i tangentligningen.

y = f(0) + f '(0)·(x - 0)


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.