Matematik

Projektion

08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP. Kan i se om resultaterne her er rigtige? Det er projektioner:

a = (3 , 4) b = (2 , - 5)

ab = (−0.37037 , 0.925925)

ba = (-0.6 , - 0.8)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

hvad er din fremgangsmåde?

- det er forkert


Svar #2
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

(3 * 5 + 4 * -5) / (√2^2 + (-5))^2 = -5 / 29

ab = (-5 / 29 * 2 , -5 / 29 * -5)

Nu fik jeg vist et andet resultat. Er det korrekt for a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Start med at udregne skalarproduktet korrekt

ab = 3·2 + 4·(-5) = ...

Din brug af parenteser er i øvrigt ret sjusket.


Svar #4
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Ups..

6 - 20 = - 14

Med hensyn til den der hedder længden af b i anden. Er det ikke bare det samme som b^2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

    projektionen af vektoren a på vektoren b:


                        a b
           ab   =   -------- · b
                         |b|2

      

    


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, |b|2 = bb .


Svar #7
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

  |b|2 = 2^2 + (-5)^2

ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jo.


Svar #9
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Er det rigtigt for ab = (−0.965517 , 2.41379)


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, men angiv først det eksakte resultat og så derefter de tilnærmede talværdier.


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#9

undskyld
jeg skrev, at det var forkert, selvom det er korrekt


Svar #12
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Nu bliver jeg lidt forvirret, når I skriver at det er rigtigt og forkert? :)


Svar #13
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay. Tak skal I have :)


Svar #14
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Er det her rigtigt for ba = (3 * (-14 / 25) , 4 * (-14 / 25)) ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, det er korrekt.


Svar #16
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay. Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. oktober 2013 af mathon

Til din kontrolberegning:

                  Define a = [3,4]
                  Define b = [2,-5]
tilberegning
af ab
         tast
                  (dotP(a,b) / dotP(b,b)) · b

tilberegning
af ba
         tast
                  (dotP(a,b) / dotP(a,a)) · a


Svar #18
08. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay, tak. Det er godt at vide :)


Skriv et svar til: Projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.