Matematik

Differentiation

08. oktober 2013 af blobbi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Benyt regnereglerne for differentiation til at finde f'(x) når f(x) er: 

(2x-1)/ (-3x2+5x-4) 

_____________________

(f'g-fg')/g2

f'(x)= (2(3x2+5x-4)-(6x+5)(2x-1)) / (3x2+5x-4)2
f'(x)= (6x2+10x-8-12x2+6x-10x+5) / (9x4+10x2+16)

f'(x)= (-6x2+6x-3) /( 9x4+10x2+16)

Er det her rigtigt? 

Hvordan gør jeg så? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af peter lind

Det går galt allerede i din første beregning. Du smider bare minustegnet foran de 3x2 væk

I nævneren i næste linje kvadrer du bare hver enkelt led. Der kommer også nogle produkter ganget med 2. Der er ingen grund til at foretage denne kvadrering, så undlad det


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2013 af mathon

hvor
                f(x) = 2x - 1                      f '(x) = 2

                g(x) = -3x2+5x-4              g '(x) = -6x + 5


Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.