Matematik

Ekstremer??

10. oktober 2013 af adeald (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forklar hvordan man finder ekstremer for en funktion ved hjælp af dens differentialkvotient. Forklar endvidere hvorfor man kan benytte denne metode.

Bestem ved hjælp af denne metode ekstremer for funktionerne f(x)=x^3-3x^2+1 og g(x) =e^x - 2x 

Nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det må være gennemgået i detaljer i din bog.

Bestemmelse af ekstremer indgår i en monotoniundersøgelse for funktionen. For at lave en monotoniundersøgelse af en funktion f(x) laver man en fortegnsundersøgelse for den afledede funktion f '(x). En vigtig del af denne undersøgelse består i løsning af ligningen f '(x) = 0.


Skriv et svar til: Ekstremer??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.