Matematik

monotoniforhold og lokal max/min

10. oktober 2013 af mr.troublemaker (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har funktionen f(x)=3x3+15x+6x-72

jeg har differentieret den til at blive -92+30x+6

derefter skal jeg sætte den lig 0 for at finde monotoniforholdene. 

Det har jeg fået til x= -0,58925 ELLER x=3,52258

Hvordan finder jeg ud af lokal max/min ud fra disse oplysninger? Bogen viser en tabel jeg skal sætte det ind i, men jeg synes ikke det står forklaret så godt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

funktionsforskriften er

                   f(x) = 3x3 + 15x + 6x - 72

                         = 3x3 + 21x - 72

prøv nu at benytte denne regel til differentiere din funktion

                   (k·xn)' = k·(xn)' = k·n·xn-1


Svar #2
10. oktober 2013 af mr.troublemaker (Slettet)

så resultatet for den differentierede er ikke -9x2+30x+6?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#2

nej, ikke når din funktionsforskrift er

                   f(x) = 3x3 + 21x - 72


Svar #4
10. oktober 2013 af mr.troublemaker (Slettet)

OK, tak. Hvad med lokal maks/min? ved du hvordan man beregner den i et skema?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2013 af Stats

Du kan evt. se det på grafen, eller prøv med en x1-k<x1<x1+k og se om det er et minimum eller maksimum

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: monotoniforhold og lokal max/min

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.