Matematik

Hjælp til reducéring

11. oktober 2013 af rampagezz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej i forummet

Jeg har lidt problemer med disse to

b)     4- 2x-3/2 -2(2x-5) =

c)     (a+b)  • (a+b) =

Er der nogle matematikhjerner derude, der kan hjælpe med disse ?
Det er sikkert simple løsninger. Jeg kan bare ikke se dem for mig.
 

Med Venlig Hilsen

Kenneth


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

b)

     4 - 2x - 3/2 - 2(2x - 5)

     gang ind i parantesen og saml x'erne for sig og tallene for sig

c)

     se kvadratsætningen
     (a + b)•(a + b) = a2 + 2ab + b2


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. oktober 2013 af mathon

b)    
          4   -   2x  -  (3/2)   -  2(2x-5) =          gang ind i parentesen og hæv den efterfølgende
                                                                  reducer og divider med koefficienten til x på begge sider

c)
         Siden der spørges, kendes/huskes kvadratsætningen formentlig ikke:

         (a + b)•(a + b) = a•a + a•b + b•a + b2 = a•a + a•b + a•b + b2 = a2 + 2ab + b2


Skriv et svar til: Hjælp til reducéring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.