Matematik

Henry Briggs

11. oktober 2013 af LeonhardEuler - Niveau: A-niveau

Godaften

Kan en person give mig en forklaring på, hvordan Henry Briggs fandt logaritmen til 2? Og hvad differensmetoden bestod af?

Dog vil jeg være tilfreds, hvis jeg bare fik svar på det første spørgsmål.

Fortsat god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2013 af SuneChr

Kig lidt på denne her, - du er velkommen til at stille yderligere spørgsmål.
http://www.matematiksider.dk/briggs.html



Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Briggs benyttede, at for numerisk meget små værdier af x, dvs for |x| << 1, gælder der med god tilnærmelse

log(1+x) ≈ α·x ,

hvor α = 1/ln(10)

er en konstant, hvis værdi han havde bestemt ad anden vej.

Han valgte nu tallet 1+x = 210/1000 og beregnede pr håndkraft tallet

b = √(√(√(...(1+x)))) = (1+x)1/2^47

ved at uddrage kvadratroden 47 gange . Tallet b er et tal, der er kun en ganske lille anelse større end 1, så derfor kunne Briggs beregne log(b) meget nøjagtigt ved udtrykket

log(b) = α·(b-1) .

Nu gælder der også

log(b) = (1/247)·log(1+x) = (1/247)·log(210/1000) = (1/247)·(10·log(2) - 3) .

Heraf fik Briggs så

log(2) = (247·α·(b-1) + 3)/10 .

Dette er refereret fra http://hal.inria.fr/docs/00/54/39/39/PDF/briggs1624doc.pdf pp 4-6.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2013 af peter lind


Skriv et svar til: Henry Briggs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.