Kemi

pH-skema

14. oktober 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa 

Er der nogen som kan hjælpe med følgende : 

100 mL af en 0,100 M opløsning af NH3 (Kb = 1,8 * 10−5) titreres med 0,200 M HNO3.  
a) Opskriv reaktionsligningen og skitsér titrérkurven.'

Mit svar:

Reaktionsligningen opskrives:
NH_(3(aq))+ HNO_(3(aq))   ->?NH?_4(aq)^+    + ?NO?_(3(aq))^- 
eller:
NH_(3(aq))+ H_3 O_((aq))^+→ ?NH?_4(aq)^+  +H_2 O_((l))

Beregn pH af opløsningen efter tilsætning af følgende mængder syre:
b) 0,0 mL

pOH formlen for en svar base må IKKE anvendes sagde min lærer/instrøktur. hvad gør jeg så?

Finder koncentraionen af OH^- udfra Kb?


c) 20,0 mL
d) 25,0 mL
e) 40,0 mL
f) 50,0 mL
g) 100,0 mL


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2013 af mathon


                                tilsat HNO3                 pH 
                                  i mL                9,26 + log(nb/ns)

                                  20                              9,4
                                  25                              9,3

når der er tilsat 50 mL HNO3 resterer der en 150 mL opløsning indeholdende 0,01 mol NH4NO3

             c(NH4+) = (0,01 mol) / (0,150 L) = 0,6667 M

                                   pH = (1/2)•(9,26 - log( 0,6667)) = 5,2

når der er tilsat 100 mL HNO3 resterer der en 200 mL opløsning, hvis [H3O+]-overskud helt overvejende skyldes HNO3.

n(H3O+) = (0,050 L) • (0,200 mol/L) = 0,01 mol

[H3O+] = n/V = (0,01 mol) / (0,200 L) = 0,05 M

                                   pH = -log(0,05) = 1,3

              






     
 


Svar #2
15. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Så ved 0 mL er pH'en lig med 9,26 ? da n_s er lig 0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2013 af mathon

uden tilsat HNO3 er opløsningen ikke en puffer, men en opløsning af en svag base:

                  pOH = (1/2)•)(pKb - log(cb))

                  pOH = (1/2)•)(pKb - log(cb)) (1/2)•)(4,74 - log(0,1)) = 2,9

ved 25ºC
                  pH = 14 - pOH = 14 - 2,9 = 11,1


Svar #4
15. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Hvordan fandt du pkS -værdien? Slog du den op `?


Svar #5
15. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

#3 jegved godt det er en savg base men min lærer vil IKKE have vi bruger  den formel:

   pOH = (1/2)•)(pKb - log(cb))

hvad gør man så`?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2013 af mathon

…som begyndelsesberegning er du nødt til at bruge den.


Svar #7
15. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Okay then :) 

Kan du hjælpe med, at afgøre om følgende kvantetalsæt er  tilladt  for H-atomet :

     n = 1, l = 0, ml = 2  

Det kan ikke lade sig gøre vel ? pga. ml 

Der samme gælde:

     n = 8, l = 7, ml = -6  pga.  magnetiske kvantetal  ml)


Svar #8
15. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

AH du fandt pks ved at trække 4,74 fra 14!


Svar #9
15. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

:)


Svar #10
15. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

FIk pH =9,86 ved 40 mL, ved at skrive:

pH= 9,26-log(2*10^(-3))/(8*10^(-3)

pH=9.86

ved tilsætning af 50 mL, bruger du fpH-formlen for en svag syre er der ikke andre måde jeg kan lave den på?


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. oktober 2013 af shafaifer (Slettet)

#5

1.8 * 10^-5 = (x^2) / (0.1 - x)

<=> x = 0.001333

-log(0.00133) = -log([OH^-]) = 2.87615 M = pOH

pH = 14 - 2.87615 = 11.1239


Skriv et svar til: pH-skema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.