Matematik

Fjerdegradspolynomium

17. oktober 2013 af KarinaLarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende:

Find forskriften for et fjerdegradspolynomium der har rødderne -1, 4 og 6 (og ikke flere), og som i 1 har værdien 5
Find forskriften for et andet polynomium der også opfylder kravene.
Vi må gerne bruge cas-program, men vil gerne vide, hvordan man stiller det op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2013 af SuneChr

Find et 2.gr. polynomium, med to af de nævnte rødder. Diskriminant > 0 ,
og find et 2.gr. polynomium, med den sidste rod. Diskriminant = 0
Gang de to 2.gr. polynomier og sørg for at (1 ; 5) tilfredsstilles.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2013 af peter lind

Lidt nemmere. p(x) = a(x-r1)2(x-r2(x-r3) hvor r1, r2 og r3 er de tre rødder. a bestemmes af at p(1) = 5


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2013 af SuneChr

# 2
Jo, vist så nemmere.
Jeg ønskede, med # 1 , at "presse" trådstarter lidt til selv at overveje den endelige konklusion.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man ser, at der i alt er tre forskellige 4.-gradspolynomier, der opfylder opgavens betingelser, og i opgaven skal man så finde to af dem.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2013 af SuneChr

# 0
Nu kan du jo finde ud af, hvilken graf, der har dobbeltroden  - 1 ,  4  eller  6 .





 

Vedhæftet fil:SP 2010130238.PNG

Skriv et svar til: Fjerdegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.