Matematik

Homogen 2.ordens differentialligning

17. oktober 2013 af Parq

Hej

Jeg skal bestemme den fuldstændige løsning til (d^2y/^d^2x) + 4y = 0

For at finde den fuldstændige løsning til differentialligningen, skal jeg først løse karakterligningen :
λ^2 + aλ + b = 0
Jeg mangler bare at vide hvad a og b er?
a er vel 4, men hvad med b?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skriv det ordentligt op

d2y/dx2 + 4y = 0 .

Ved opstillingen af ligningen ser man, at a = 0 og b = 4.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. oktober 2013 af peter lind

b=4, a=0 Du kan jo også skrive ligningen som y'' +0*y' +4y = 0


Svar #3
17. oktober 2013 af Parq

Det vil jeg huske til en anden gang, og tak for hjælp :)


Skriv et svar til: Homogen 2.ordens differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.