Matematik

Singularitet i Maple

03. november 2005 af Fejl 40 (Slettet)
Jeg har et behov for at fjerne en singularitet i en funktion i Maple. Jeg har funktionen -1/abs(x), der jo divergerer mod uendelig for x gående mod nul fra begge sider. Her vil jeg gerne sætte y=-7 i intervallet x=[-0.143,0.143], således a jeg "hakker spidsen af". Er der nogen, der ved hvordan jeg gør det? Eller måske kender en Maple-forum, der kan hjælpe?

Svar #1
04. november 2005 af Fejl 40 (Slettet)

Jeg er sikker på, at der er én, der ved hvad jeg skal gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2005 af Duffy

"funktionen -1/abs(x), der jo divergerer mod uendelig for x gående mod nul fra begge sider."

NÆH!

for

-1/abs(x) -> -oxo for x -> 0



Duffy

Svar #3
04. november 2005 af Fejl 40 (Slettet)

#2 Hvis -oxo er minus uendelig, er jeg enig med dig. Men det gør ikke sagen bedre. Jeg skal stadig have fjernet singulariteten.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2005 af Duffy

Se her:

http://www.geocities.com/studieportalen/abs.pdf



Duffy

Svar #5
04. november 2005 af Fejl 40 (Slettet)

#4 Det er jo super. Mange tak.

Svar #6
04. november 2005 af Fejl 40 (Slettet)

Hov jeg kan se at det er lavet ved at kombinere nogel plots. Jeg vil gerne have defineret en enkelt funktion, uden spidsen. Jeg skal bruge det til at finde energiniveauer i et kvantesystem, så jeg skal ikke bare have en graf, der ser sådan ud. Jeg skal have selve funktionen.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2005 af Duffy

Well, men jeg har jo netop fjernet singulariteten ved at gøre det du ønsker, nemlig at funktionen er -7 i intervallet [-0.143,0.143].
jvf
at "sætte y=-7 i intervallet x=[-0.143,0.143],..."



Duffy

Svar #8
04. november 2005 af Fejl 40 (Slettet)

Ja y=-7 på grafen med ikke i funktionen. Jeg har brug én funktion, der har førnævnte karakterer. Programstumpen er:

>#Først defineres et potentiale
>V:=x->-1/(abs(x);
>#Dernæst findes stationary states for dette potentiale
>xmax:=4*10^(-14):
>nump:=25:
>StationaryShoot(V,10^(-14),xmax,nump,-1):

hvor StationareShoot er en kode der finder energitilstande. Men som input i den skal jeg bruge potentialet V, som skal være en funktion uden singulariteter. Jeg skal slet ikke bruge grafen. Din metode kan jo ikke sættes ind i overstående kode.

Svar #9
04. november 2005 af Fejl 40 (Slettet)

To to første sætninger er


Ja y=-7 på grafen, men ikke i funktionen. Jeg har brug for én funktion, der har førnævnte karakterer.

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. november 2005 af Duffy

Hmmm?

Hvorfra kommer intervallet
[-0.143,0.143] ?


Hva' mæ funktionen

f(x) = -1/(x^2+ 1/7)

...den er jo -7 i x=0. ?

Ka' det bruges??????



Duffy

Svar #11
04. november 2005 af Fejl 40 (Slettet)

#10 Nej det kan ikke bruges. Jeg skal bruge det til mit bachelor projekt i fysik. Potentialet der gælder for charmonium quarker er ganske veldefineret, og kan derfor ikke erstattes med noget andet. I virkeligheden er det også potentialet

V:=x->k/(abs(x)*ln(abs(x)/tr0))

hvor k og tr0, jeg skal bruge. Jeg skrev bare -1/abs(x), fordi det har samme singularitet, og er mere simpelt. Jeg skal have defineret ovenstående potentiale uden singulariteten.

Skriv et svar til: Singularitet i Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.