Matematik

Find fejlen

21. oktober 2013 af Liselotteeee (Slettet)
Hjælp migh med at finde fejlen og lave opgaven taak på forhånd
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet en opgavetekst. Hvor mener du, at der er fejl? Grunden kan opdeles i et rektangel og en halvcirkel, hvis mål man kender.

Det er vist en dobbeltpostering med denne tråd 

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1396137


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2013 af 012343210

Fejlen er at radius for halvcirklen er mindre end halvdelen af grundens bredde, hvilket gør at det reelt ikke ser ud som på tegningen. Opgaven se din anden tråd (der har jeg dog læst forkert så kommer lige med en rettelse til mit svar)


Svar #3
21. oktober 2013 af Liselotteeee (Slettet)

Undskyld men hvad mener du så fejlen er? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor er det en fejl, at cirklens diameter er lidt mindre end rektanglets ene side? Man kunne da godt forestille sig en grund med den udmåling.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2013 af 012343210

prøv at kigge på den figur jeg har tegnet. Når radius på cirklen er 14, kan den ikke blive lige så bred som firkanten (30).

Vedhæftet fil:SLET.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er jeg da godt klar over; men hvorfor betragtes det som en fejl i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2013 af 012343210

Man kan sagten forestille sig af grunden ser ud på begge måder. Men den tegninge der er angivet i opgaveteksten viser at ciklens diameter er det samme som firkantens ene side og det er ikke tilfældet. Dvs. Enten er firkantens side/radius angivet forkert eller også er tegningen lavet forkert.


Svar #8
21. oktober 2013 af Liselotteeee (Slettet)

Okey men hvis man skulle skrive det en opgave hvordan kunne man så skrive det? Håber i kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det kunne jo så forklares ved, at den afrundede del til højre er et cirkelafsnit med en pilhøjde h = 14, og en halv kordelængde k/2 = 15 . Det svarer til en radius i cirklen på r = 15,036 , dvs cirkelafsnittet er lidt mindre end en halv cirkel. Hvoraf fremgår det, at der er fejl i opgaveteksten? Det giver et areal for det afrundede (næsten halvcirkulære) område på 339,53 .


Svar #10
21. oktober 2013 af Liselotteeee (Slettet)

Undskyld men hvad kan jeg så skrive hvad fejlen er

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvoraf fremgår det, at der er fejl i opgaveteksten?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. oktober 2013 af 012343210

#9 Det kan du argumentere for, men så kan du også argumentere for at firkanten er en trapez, Da skitsen ikke angiver at viklerne er lige og så kan det stadig være en halvcirkel der er der. 

Mit udgangspunkt er at det er en 9 klasses opgave og hvis hun har fået af vide af deres lære at der er en fejl i opgaven, så ville den naturlige være at det skulle være en halvcirkel og 2r ikke var lig med bredden...


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jeg har bare efterspurgt, hvoraf det fremgår at der er en fejl i opgaveteksten. Det fremgår ikke af det ovenstående, at det er læreren, der har meddelt dette. Det er klart, at der er en fejl på tegningen, hvis det samtidig er oplyst, at der er tale om en halvcirkle med samme diameter som rektanglets ene side.

I øvrigt er et rektangel også et trapez. Med lige vinkler mener du måske rette vinkler? På dansk er en lige vinkel en vinkel på 180º.


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. oktober 2013 af 012343210

#13 jeg mente retvinklet, men var nok lidt for hurtig/træt da jeg skrev beskeden.

Men lige gyldig hvad så mangler der oplysninger og ideen med et cirkelafsnit er nok den bedste.


Svar #15
22. oktober 2013 af Liselotteeee (Slettet)

Hvad kan jeg så skrive fejlen er ?

Brugbart svar (0)

Svar #16
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Du kan starte med at forklare, hvorfor du mener, at der er en fejl.


Svar #17
23. oktober 2013 af Liselotteeee (Slettet)

Og hvad skriver jeg der hvorfor er der fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #18
23. oktober 2013 af 012343210

#17. Der bliver spurgt til om hvorfor du mener der er en fejl. Har du fået det af vide af din lære, eller er der en kammerat der mener der er en fejl eller noget helt tredje?


Svar #19
23. oktober 2013 af Liselotteeee (Slettet)

Læren sagde at der var fejl men man godt kunne løse den uden og det hr jeg gjordt men hvis man fandt fejlen ville der være bonuspoint så vil helst finde den?

Brugbart svar (0)

Svar #20
24. oktober 2013 af 012343210

Godt så må det være diskussionen om det er en halvcirkel eller et cirkelafsnit som angiver den runde del af grunden. Jeg kan ikke huske om man i folkeskolen lærte at regne med cirkelafsnit…

Hvis det er et cirkelafsnit er tegningen rigtig og det kan udregnes, men tror ikke det er folkeskole niveau (beklager hvis jeg er forkert på den, men det er alligevel et stykke tid siden). Formlerne for et cirkelafsnit findes her: http://da.wikipedia.org/wiki/Cirkelafsnit

Hvis cirkeldelen er en halvcirkel ser tegningen lidt ud som svar #5. Dvs. at firkanten og cirklen ikke helt passer sammen. Halvcirklen er jeg ret sikker på at du kan regne ud.

Men generelt, det kan godt være at det er billedet skyld, men det er ret svært at se rette vinkler mm. På billedet. 


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.