Matematik

lysintensitet og væskedybde

22. oktober 2013 af mickni45 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med at komme igang med denne opgave.

I et eksperiment med en bestemt farve lys måle sammenhørende værdier af lysintensitet og væskedybde. Tabellen nedenfor viser sammenhørende værdier af lysintensitet I (angivet i %) og væskedybde d (målt i cm)

d     1,0     3,0     4,0      5,0   7,0   10,0   15,0

 I   95,1    86,0   81,9    77,9   70,5  60,7   47,2

I en model antages at tabellens data kan beskrives ved en funktion af typen

I(d)= I0 * ad

a) Benyt tabellens data til at bestemme tallene I0 og a

------------------------------------------------------

Jeg har før lavet opgaver hvor jeg skal finde  a og b f(x)=b*xa med x som input parameter, men nu er jeg blevet lidt forvirret over at det her er d som er input parameteren,

Hvordan skal jeg håndtere denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lav regression på tabellens data med en eksponentiel model. (d-værdierne er dine x-værdier, og I-værdierne er dine y-værdier).


Svar #2
22. oktober 2013 af mickni45 (Slettet)

det vil sige at jeg kan fiinde a ved at benyttet denne formel ?

a= log(d2/d1) / (I2/I1)


Svar #3
22. oktober 2013 af mickni45 (Slettet)

Det jeg skrev oven over passer vist ikke tror mere det er dette jeg skal gøre for at finde a: 

(y2/y1) = (x2/x1)a


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal lave regression med en eksponentiel model, som anført i #1. Benyt et CAS-værktøj.


Skriv et svar til: lysintensitet og væskedybde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.