Matematik

PLEASE. HJÆLP MED DIFFERENTIALREGNING

22. oktober 2013 af iskander2990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En eller anden som kan hjælpe mig med den her???? PLEASE

Det oplyses, at (f+g)'( 2) = 1 og (f-g)'(2) = 9. Bestem f'(2) og g'(2) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningssystemet

f '(2) + g '(2) = 1

f '(2) - g '(2) = 9

Læg lignignerne sammen, så finder man f '(2). Træk ligningerne fra hinanden, så finder man g '(2) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2013 af SuneChr

(f + g) '(2)  =  f '(2) + g '(2)  =  1
(f - g) '(2)   =  f '(2) - g '(2)   =  9
To ligninger med to ubekendte.

Vink:   2·f '(2)  =  10


Svar #3
22. oktober 2013 af iskander2990 (Slettet)

Hvad mener du helt præcist? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

De mener at hvis du kalder f'(2) for x og g'(2) for y, så har du to ligninger med to ubekendte som du er vant til:

    x + y = 1

    x - y = 9.

Find x og y på sædvanlig vis, og husk så at x = f'(2), og at y = g'(2). :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2018 af Iman01 (Slettet)

dvs. 

x+x+y-y=9+1

2x=10

x=5

dvs. f'(2)=5

vi sætter 5 ind i x+y=1

                        5+y=1

                         y=1-5 = -4 så g'(2) er -4  

                        

 

Skriv et svar til: PLEASE. HJÆLP MED DIFFERENTIALREGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.