Matematik

Hæve paranteser og reducering

22. oktober 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan i hæve paranteser og reducere dette stykke helt i bund?

f(2+Δx)-f(2) = -(2+Δx)2+3*(2+Δx)+1-3 = -(22+(Δx)2 +2*2*Δx) +6+3Δx+1-3-(4+(Δx)2 + 4 Δx) + 3Δx +4


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

det er lidt noget rod, du får skrevet faktisk .....'

     jeg gætter pår, at du mener, at f(x) = - x2 + 3·x + 1 - 3

    for så kan vi tage udgangspunkt i

                       f(2 +Δx) - f(2) =  - (2 + Δx)2 + 3·(2 + Δx) + 1 - 3 - (- 22 + 3·2 + 1 - 3)

     benyt så    (a + b)2 = a2 + 2ab + b2   

     og              k·(m + n) = k·m + k·n


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hæv minusparentesen.


Skriv et svar til: Hæve paranteser og reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.