Matematik

Fjerdegradspolynomium

23. oktober 2013 af xoxo123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen der ved hvordan man finder forskriften for et fjerdegradspolynomium der ikke har nogen rødder, og som har i 1 har værdien -8?

Indtil videre har jeg bare skrevet:

f(x)=a*(x^4)-1 men ved ikke om det er en okay start? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2013 af SuneChr

p (x)  =  a(x2 + 1)2
p (1)  =  - 8
a(12 + 1)2  =  - 8


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2013 af SuneChr

# 1 fortsat
Ønsker du funktionens maksimum i punktet (1 ; - 8) , vil funktionen hedde:
p (x)  =  - 2·( (x - 1)2 + 1 )2 - 6


Skriv et svar til: Fjerdegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.