Matematik

Sinusrelationen

04. november 2005 af Therackoo (Slettet)
Hej!

-------------------
I en trekant ABC får du givet:

a) A = 70 deg, a = 7 cm og b = 5 cm

De resterende skal bestemmes vha. sinusrelationen.
-------------------

Svar:

Jeg kender A, a og b - og kan derfor passende starte med at finde vinkel B:

a/sin(A) = b/sin(B)

Hvis man indsætter de angivne, bliver formlen således:

7/sin(70) = 5/sin(B)

Jeg har nu indsat de oplyste tal i ovenstående formel. Nu skal SinB isoleres:

5*7/sin(70) = sin(B)

sin(B) = 35/sin(70)

Nu har jeg fundet sinB, og kan derfor bare få isoleret B:

B = sin(-1)[35/sin(70)

B = 50,71 deg

Jævnfør facitlisten skal det give 42,2 deg.

Hvad har jeg gjort forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2005 af iB (Slettet)

7/sin(70) = 5/sin(B)

er IKKE det samme som

5*7/sin(70) = sin(B)

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2005 af km55 (Slettet)

Hej

Sådan som jeg umiddelbart ser det har du isoleret forkert.

Du kan vælge at sætte sin(B) og sin(A) øverst på brøkstregen hvilket gør det nemmere. Det giver:

sin(B)/b=sin(A)/a <=> (b ganges over)
sin(B)=sin(A)*b/a <=> (sinus flyttes)
B =sin^(-1)(sin(A)'a/b)
Sæt værdierne ind og du får:
B=42,16=42,2

Her har du løsningen

Svar #3
04. november 2005 af Therackoo (Slettet)

Ok.. mange tak.. :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2005 af km55 (Slettet)

Det var så lidt...

Svar #5
04. november 2005 af Therackoo (Slettet)

Hvordan finder jeg så siden c egentligt?

Sinusrelationen kan da ikke bruges?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jo - du kan finde vinkel C meget nemt, og derefter bruge sinus- eller cosinusrelationen til at finde c.

Svar #7
04. november 2005 af Therackoo (Slettet)

#6

Nå ja, min fejl ;-D

C = 180-70-42,2 = 67,8

Skriv et svar til: Sinusrelationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.