Matematik

Lininger

24. oktober 2013 af Mallingg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.
nogen der gider at forklare denne lining?
har en teori om at y=-1 fordi at; 7- -1 giver 7+1, men er ikke sikker på udregningen..

7 - (y/2)=8

Hjælp tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

     7 - (y/2) = 8          læg (y/2) til på begge sider

     7 = 8 + (y/2)         træk 8 fra på begge sider

     - 1 = y/2               multiplicer med 2 på begge sider

     y = - 2

    


Svar #2
24. oktober 2013 af Mallingg (Slettet)

tak :)


Svar #3
24. oktober 2013 af Mallingg (Slettet)

har lige en lining mere.. 

x/2+x/3=10

er helt lost.. o.O


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#3

    benyt

                     a          c           a•d + c•b
                     ---   +   ---   =   -------------
                     b          d              b•d


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

Her kan du starte med at gange med 6 på begge sider:

    x/2 + x/3 = 10  ⇔  3x + 2x = 60.


Svar #6
24. oktober 2013 af Mallingg (Slettet)

tak! tror jeg har fattet princippet nu :)


Skriv et svar til: Lininger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.