Matematik

Differentialligninger

24. oktober 2013 af Linnese (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg den fulstændige løsning til dy/dx=y+1, hvis graf går gennem (x0,y0)=(12,-1)?

Jeg har indtil videre haft om den fuldstændige løsninger til diff. ligninger på formen:
dy/dx=k*y

dy/dx+ay=b

og 

y'+ay=h(x)

Er der en, som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Samme fremgangsmåde som i den anden tråd. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1397900

d(y+1)/dx = y+1 , så

y(x) + 1 = k·ex .

Bestem k , så y(12) = -1 .


Svar #2
24. oktober 2013 af Linnese (Slettet)

Jeg har prøvet, men mit svar stemmer ikke overens med facit listen. Jeg prøver lige igen, og hvis det ikke går op, så skriver jeg mine udregninger op.


Svar #3
24. oktober 2013 af Linnese (Slettet)

Okay, nu går den op, jeg har lavet en regne fejl. Mange tak!


Svar #4
24. oktober 2013 af Linnese (Slettet)

Kan du hjælpe mig med denne opgave?

Funktionen f er løsning til differentialligningen dy/dx=2y-1.
Bestem en forskrift for f, når dens graf i punktet (2,f(2)) har en tangent med ligningen y=2x-5/2


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.