Matematik

Udled formlen

24. oktober 2013 af Tinekris (Slettet)

Hej

Jeg har helt blank på opgave D og håber nogle kloger hoveder vil hjælpe mig.

Opgave C) Reducer udtrykket S*(1-x)

Den løser jeg til s - sx

Opgave D) Udled herudfra formlen S= (1 - x^n+1) / (1 - x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Formuler hele opgaven, så vi ikke skal gætte os til det hele. Det ser ud til at dreje sig om at summere et afsnit af en kvotientrække.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

0# Jo,

s*(1-x)=s*1-s*x=s-sx


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er forkert ganget ind, men det er i øvrigt ikke det, der spørges om.


Svar #4
24. oktober 2013 af Tinekris (Slettet)

Øhm, jeg har jo ikke regnet D. Det er spørgsmålet, der står der. Mit spørgsmål er, hvordan jeg regner den, altså opgave D. Og der spørges om det jeg spørger om i teksten.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Spørgsmål C og D relaterer sig til, hvad der er gået forud i opgaven. Formuler hele opgaven, dvs. også det, der går forud for de delspørgsmål, som du søger hjælp til. Jeg kan kun gætte på, at S er summen

S = 1 + x + x2 + ... + xn .

C). Heraf ser man, at

S·(1 - x) = 1 + x + x2 + ... + xn - x·(1 + x + x2 + ... + xn) = 1 - xn+1 ,

D) og deraf følger så den ønskede formel.

Det må være din opgave at formulere opgavens spørgsmål på en forståelig måde.


Skriv et svar til: Udled formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.