Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Mirkoøkonomi

24. oktober 2013 af Hansijensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Betragt et kompetitivt marked, med mange virksomheder der alle har identiske omkostningsfunktioner givet ved c(y)=y^2+1 for y>0 og c(0)=0.

Umiddelbart har vi en efterspørgsel i markedet på D(p)=32-p.
(Et firma’s output behøver ikke nødvendigvis at være et heltal – men antallet af firmaer skal).

(1) Opskriv det enkelte firmas udbudskurve, si(p).
(2) Med n virksomheder i markedet, opskriv da hele industriens udbudskurve, S(p).
(3) Hvad er den mindste pris vi kan have, for at der bliver solgt produkter på dette marked.
(4) Hvor meget vil den enkelte virksomhed producere ved denne pris? Hvor mange virksomheder vil der eksistere i dette marked, ved denne pris? 

Jeg har i opgave 1 fået si(p)=2/p og i opgave 2 har jeg fået S(p)=n(p/2). 

I opgave 3 har jeg ikke rigtig nogen ide om hvad man skal, håber nogen kan hjælpe :)


Skriv et svar til: Mirkoøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.