Matematik
procentvise fald
04. november 2005 af
john2005 (Slettet)
En produktion nedsættes i tre på hinanden følgende år med 8%, 10% og 15%.
Find det gennemsnitlige årlige procentvise fald.
En smule hjælp søges :)
En produktion nedsættes i tre på hinanden følgende år med 8%, 10% og 15%.
Find det gennemsnitlige årlige procentvise fald.
En smule hjælp søges :)
Svar #1
04. november 2005 af Sicma (Slettet)
Mangler der ikke noget, eller er det bare spøgsmålet der er svært formuleret?
Svar #2
06. november 2005 af john2005 (Slettet)
nej der mangler ikke noget.. Sådan er opgaven stillet :(
Svar #3
06. november 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)
Først finder du det samlede fald:
(1-0,08)*(1-0,1)*(1-0,15)=0,7038
Da det er gennem 3 år, skal du finde 3. rod af dette:
(0,7038)^(1/3)=0,8895
Det procentvise fald må så være
1-0,8895=11,05%
(1-0,08)*(1-0,1)*(1-0,15)=0,7038
Da det er gennem 3 år, skal du finde 3. rod af dette:
(0,7038)^(1/3)=0,8895
Det procentvise fald må så være
1-0,8895=11,05%
Skriv et svar til: procentvise fald
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
