Matematik

differentialligning

26. oktober 2013 af fabrine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey alle... Har et problem med følgende:

c) Tegn linjeelementerne for differentialligningen, og plot løsningerne for konstantværdier: 
                     c = 1, c = 2, c = -0.5
 i samme koordinatsystem - kontroller, at de følger linjeelementerne. 

Vil det så bare sige at det er y(0)=1, y(0)=2, y(0)=-0,5??

Er nemlig i tvivl om hvad der menes med konstantværdier? 

Har vedhæftet opgaven.

Vedhæftet fil: Øvelse 4.23.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Konstanten c er vel integrationskonstanten i den fuldstændige løsning. Differentialligningen er

y' = -0,2y + 50 = -0,2(y - 250)

så den fuldstændige løsning er

y = 250 + c·e-0,2x 

Du kan så se, hvad en bestemt værdi af c svarer til for y(0) .


Svar #2
26. oktober 2013 af fabrine (Slettet)

TAK!


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.