Matematik

Tangentligning

29. oktober 2013 af willerboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået denne opgave for som lektie, men ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre.

Bestem ved blyantsmetoden en ligning for tangenten i punktet P(1,f(1)) for hver af nedenstående funktioner.

a. f(x)=x3-3x2+1

b. f(x)=4*in*x+x3

Meget gerne forklaring, så jeg kan forstå det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tegn grafen for hver funktion omkring x = 1. Indtegn tangenten i punktet (1 , f(1)), aflæs koordinatsæt for to punkter på tangenten, og bestem tangentens ligning ud fra dette.


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.