Fransk
Ohms lov
05. november 2005 af
Mufti (Slettet)
Hej
jeg skal løse nogle opgaver i fysik. Jeg ved godt hvilke formler jeg skal benytte men jeg ved ikke hvor jeg skal benytte dem. Jeg har prøvet mig frem, er der nogen der har lyst til at kigge dem igennem?
på forhånd tak.
Hvilken spænding skal man vælge ved transport af elektrisk energi?
I denne opgave antages at en forbruger forsynes med elektrisk energi fra el-værket gennem 2 ledninger, der begge har resistansen 3 Ω.
I første omgang regnes på den situation, at forbrugeren vil have effekten 2 kW ved spændingen 220 V (effektiv). Der er ikke indskud transformatorer undervejs fra el-værk til forbruger.
a) Lav en tegning af situationen.
b) Beregn strømmen i ledningerne.
I = P / U = 2000w / 220 v = 9,09 A
c) Beregn den effekt, der omsættes fra elektrisk energi til termisk energi i ledningerne.
U = R*I = 2*3 ohm * 9,09 A = 54,54 V
P = U*I = 54,54 V * 9,09 A = 495,77 W
d) Hvor stor effekt skal el-værket levere?
2000 W + 495,77 W = 2495,77 W
e) Beregn nyttevirkningen for energioverførslen, η.
n = 495,8W / 2495,8W *100% = 19,87%
f) Beregn spændingsfaldet over ledningerne.
U= R*I= 2*3ohm * 54,54 V
g) Hvor stor spænding skal el-værket levere?
220V + 54,54V = 274,5V
h) Antag, at elværket altid leverer den spænding, som blev beregnet i spørgsmål g. Hvor stor spænding vil forbrugeren da få leveret hvis han kun modtager 100 W ? Kommenter!
I = P/U = 100 W / 220 V = 0,45A
U = R * I = 2*3ohm * 0,45A = 2,7V
274,5V - 2,7V = 272,4V
Der er flere bogstaver, men jeg tror at jeg skal stoppe nu, for man kan ikke være sikker på at få svar.
Venlig hilsen Mufti
jeg skal løse nogle opgaver i fysik. Jeg ved godt hvilke formler jeg skal benytte men jeg ved ikke hvor jeg skal benytte dem. Jeg har prøvet mig frem, er der nogen der har lyst til at kigge dem igennem?
på forhånd tak.
Hvilken spænding skal man vælge ved transport af elektrisk energi?
I denne opgave antages at en forbruger forsynes med elektrisk energi fra el-værket gennem 2 ledninger, der begge har resistansen 3 Ω.
I første omgang regnes på den situation, at forbrugeren vil have effekten 2 kW ved spændingen 220 V (effektiv). Der er ikke indskud transformatorer undervejs fra el-værk til forbruger.
a) Lav en tegning af situationen.
b) Beregn strømmen i ledningerne.
I = P / U = 2000w / 220 v = 9,09 A
c) Beregn den effekt, der omsættes fra elektrisk energi til termisk energi i ledningerne.
U = R*I = 2*3 ohm * 9,09 A = 54,54 V
P = U*I = 54,54 V * 9,09 A = 495,77 W
d) Hvor stor effekt skal el-værket levere?
2000 W + 495,77 W = 2495,77 W
e) Beregn nyttevirkningen for energioverførslen, η.
n = 495,8W / 2495,8W *100% = 19,87%
f) Beregn spændingsfaldet over ledningerne.
U= R*I= 2*3ohm * 54,54 V
g) Hvor stor spænding skal el-værket levere?
220V + 54,54V = 274,5V
h) Antag, at elværket altid leverer den spænding, som blev beregnet i spørgsmål g. Hvor stor spænding vil forbrugeren da få leveret hvis han kun modtager 100 W ? Kommenter!
I = P/U = 100 W / 220 V = 0,45A
U = R * I = 2*3ohm * 0,45A = 2,7V
274,5V - 2,7V = 272,4V
Der er flere bogstaver, men jeg tror at jeg skal stoppe nu, for man kan ikke være sikker på at få svar.
Venlig hilsen Mufti
Skriv et svar til: Ohms lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
