Matematik

Maple eksperter - differentialligning

31. oktober 2013 af LouiseVang (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle maple eksperter der kan hjælpe mig, med hvordan man regner differentialligninger ud på maple?
- Min lærer ved desværre kun hvordan man gør det i TI, og ikke Maple. 

Et eksempel på en differentialligning er den jeg har vedhæftet, her skal man også tage hensyn til 
at t(1) = 1,2*10^6  - det ved jeg ikke hvordan man skal tage ind i beregningerne på maple

- Nogle der kan hjælpe mig, og regne denne opgave ud på maple?


Svar #1
31. oktober 2013 af LouiseVang (Slettet)

Den ville ikke vedhæfte en maple fil - så her kommer opgaven

Hvis nogen kan løse opgaven i maple, må i meget gerne sende den til min mail .! :)

[email protected]

Vedhæftet fil:Dokument1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2013 af mathon

Populationens væksthastighed til tiden t = 1
er


                    dN    0,08•1- 1
                   ----- = ------------ • 1,2·106 = -0,92 • 1,2·106
                     dt           1


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2013 af mathon

bestem t-værdien for
                                         dN/dt = 0

Vis at N(t) har minimum for denne t-værdi.


Svar #4
31. oktober 2013 af LouiseVang (Slettet)

Ved godt hvordan man regner opgaven ud :)

Det svære er hvordan man får maple til at gøre det


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2013 af wut123 (Slettet)

I Maple kan funktionen dsolve bruges til at løse ordinære differentialligninger:

http://img407.imageshack.us/img407/9899/zt6a.png


Svar #6
31. oktober 2013 af LouiseVang (Slettet)

Super - tusind tak for hjælpen.! :D


Skriv et svar til: Maple eksperter - differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.