Matematik

regneregler i defferentialregning

31. oktober 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej, jeg havde på et tidspunkt beviset for regneregel nr. 2 for differentialregning i mine noter. Regneregel nr. 2 er: (c * f(x))' = c * f'(x)

Men den er blevet væk nu... Er der nogen der har beviset liggende som evt. kunne videregive det gratis til mig? 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af peter lind

Brug 3 trinsreglen  (c*f(x+h)-c*f(x) )/h = c( f(x+h)-f(x))/h


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du kan sikkert hurtigt udlede det selv. Benyt 3-trinsreglen på funktionen c·f(x) , hvor det vides at f(x) er differentiabel.

Opstil differenskvotienten

(c·f(x0+h) - c·f(x0)) / h = ...

Sæt c uden for parentes.


Svar #3
31. oktober 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af, at bruge tretrinsreglen...

Jeg ved hvad trinene går ud på, men jeg ved ikke hvordan man udfører dem!
 

1 trin

Differenskvotienten/hældningen for sekanten opskrives

2 trin

Der reduceres indtil h=0 kan indsættes

3 trin

Grænseværdien findes, hvor h går mod 0

Jeg har mest problemer med de 2 første trin..


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Differenskvotienten er jo opstillet for dig i #1 og #2.

(c·f(x0+h) - c·f(x0)) / h = c · (f(x0+h) - f(x0)) / h

Da f(x) er differentiabel i x0 , går (f(x0+h) - f(x0)) / h mod f '(x0) for h gående mod 0, så

c · (f(x0+h) - f(x0)) / h går mod c · f '(x0) for h gående mod 0 ,

hvoraf sætningen følger.


Svar #5
31. oktober 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Jeg forstår virkelig ingenting.. Jeg har prøvet at læse det om og om igen... Men det giver ingen mening for mig.. Det er et højere niveau end jeg kan forstå det..


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad forstår du ikke i det?

Man benytter, at f(x) er differentiabel i x0 , så man ved, at differenskvotienten for f(x) har en grænseværdi for h gående mod 0, nemlig differentialkvotienten f '(x0) .

Derfor har c ganget med den differenskvotient så også en grænseværdi for h gående mod 0, nemlig
c · f '(x0) , og derfor er funktionen c·f differentiabel i x0 med differentialkvotienten c·f '(x0) .


Skriv et svar til: regneregler i defferentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.