Matematik
Hjææælp.....?
28. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
Nogen der lige kan hjælpe mig, med følgende opgave?? Please, med en god forklaring…
Fra et dambrug udledes ved et uheld spildevand til et vandløb. Dette forårsager et iltunderskud i vandløbet. I en model beskrives iltunderskuddet ved funktionen: f(t)= 97,5 * t*e^-0,39t, t> 0
Hvor f(t) måles i mg pr. liter, og t er antal døgn efter udledning.
Hvor stort er iltunderskuddet 5 døgn efter udledningen?
På hvilket tidspunkt er iltunderskuddet størst?
Skitsér grafen for f.
Mange mange tak på forhånd.
Nogen der lige kan hjælpe mig, med følgende opgave?? Please, med en god forklaring…
Fra et dambrug udledes ved et uheld spildevand til et vandløb. Dette forårsager et iltunderskud i vandløbet. I en model beskrives iltunderskuddet ved funktionen: f(t)= 97,5 * t*e^-0,39t, t> 0
Hvor f(t) måles i mg pr. liter, og t er antal døgn efter udledning.
Hvor stort er iltunderskuddet 5 døgn efter udledningen?
På hvilket tidspunkt er iltunderskuddet størst?
Skitsér grafen for f.
Mange mange tak på forhånd.
Svar #1
28. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
for at løse opgaven mht. efter 5 døgn, skal du blot indsætte 5 på t's pladser og udregne (tryk ind på lommeregner).
for at finde ud af hvornår iltunderskudet er størst skal du differentiere og finde globalt maksimum (sætte f'(t)=0 og finde t-værdier --> derefter laver du monotonilinie og finder lokale ekstremum --> til sidst finder du fkt-værdi i lokale (måske globale) maximumspukter for at finde globalt max-punkt.) dette kan gøres fordi fkt. er kontinuert i indervallet )0;uendeligt(
håber det hjalp lidt
for at finde ud af hvornår iltunderskudet er størst skal du differentiere og finde globalt maksimum (sætte f'(t)=0 og finde t-værdier --> derefter laver du monotonilinie og finder lokale ekstremum --> til sidst finder du fkt-værdi i lokale (måske globale) maximumspukter for at finde globalt max-punkt.) dette kan gøres fordi fkt. er kontinuert i indervallet )0;uendeligt(
håber det hjalp lidt
Skriv et svar til: Hjææælp.....?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
