Matematik

lineær sammenhæng

02. november 2013 af bananma (Slettet) - Niveau: B-niveau

om en lineær funktion gælder at dens graf går gennem punktet (5, 6) og når x værdien øges med 4 så øges y værdien med 8.

bestem regnefordkriften for den lineære funktion.

ved virkelig ikke hvordan jeg skal gribe den an.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2013 af mathon

       Δy            8
      ----- = a = ---- = 4
       Δx            2

hvoraf
                                y = 4x + b        gennem     (5,6)

                                6 = 4•5 + b

                                6 - 20 = b

                                b = -14

                                y = 4x + (-14)

                          y = 4x -14


Skriv et svar til: lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.