Matematik

Andnengradpolynomiet

03. november 2013 af naasnus (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=3x^2+bx+c

 polynomiet har rødderne 1 og 4

hvordan bestemes  b og c.

har tænkt      f(x)= 3(x-1)(x-4)

men kan ikke komme videre 

håpber der er en der vil give en forlaring. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af SuneChr

Du har tænkt godt.
Gang ud, hvad du har skrevet.
Reducér.
Da vil du direkte kunne aflæse b og c.
Alternativt:
Du ved sikkert også, at x = - b/(2a)  midt imellem rødderne.


Svar #2
04. november 2013 af naasnus (Slettet)

Ser det her rigtig ud? f(x)= 3(x^2-x-x+4)

f(x)= 3x^2+3x+3x+3*4

f(x)= 3x^2+6x+12

kan man bruge dette formel til at isolere b, da man kender a og rødderne ?

x = - b/(2a)  


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2013 af SuneChr

f (x)  =  3x2 - 15x + 12
Aflæs nu b og c direkte.
Midtvejs mellem rødderne    x  =  (- (- 15))/(2·3)


Svar #4
05. november 2013 af naasnus (Slettet)


Svar #5
05. november 2013 af naasnus (Slettet)

f(x)= 3(x^2 - 4x - x + 4)   når man ganger  3 ind i parantes skal man såå ikke ændre fortegn på vert led i parantese , alså   f(x)= 3x^2 +3* 4x + 3x - 3*4 eller?


Skriv et svar til: Andnengradpolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.