Matematik

differentialregning

04. november 2013 af Simon8700 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Jeg sidder med en opgave hvor jeg simpelthen er stået af. Håber der nogen som kan hjælpe. Jeg har lavet a og b, men kan ikke finde ud af c,d og e. 


Lad funktion f være givet f(x)=x^2+2.
a)Tegn grafen for f - HAR JEG LAVET!
b)Tegn sekantens gennem (1,f(1)) og (1+h,f(1+h)), når h antaget værdierne -2, -1,1 og 2. HAR JEG LAVET!

C) bestem i de fire tilfælde sekantens hældningskoefficent as. 
d) Bestem sekantens hældningskoefficient as, gennem (1,f(1)) og (1+h,f(1+h)). 
e) Bestem endelig grænseværdien for as, når h -->. Hvad er det nu du har fundet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af mathon

c)

    sekant
               gennem (1,f(1))   og  (1+h,f(1+h))
                                                                       for h = -2    y = 0x+3
                                                                       for h = -1    y = 1x+2
                                                                       for h = 1     y = 3x
                                                                       for h = 2     y = 4x-1



 


Svar #2
04. november 2013 af Simon8700 (Slettet)

Kan du give en nærmere forklaring på hvad det egentlig er du gør med tekst? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2013 af mathon

sekanten =
en ret linje
                      gennem (1,3) og (-1,3)    har ligningen     y = 0x+3
                      gennem (1,3) og (0,0)     har ligningen     y = 1x+3
                      gennem (1,3) og (2,6)     har ligningen     y = 3x
                      gennem (1,3) og (3,11)   har ligningen     y = 4x-3
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. november 2013 af mathon

d)

Bestem sekantens hældningskoefficient as, gennem (1,f(1)) og (1+h,f(1+h)).

                               for h = -2   er    as = 0
                               for h = -1   er    as = 1
                               for h = 1    er    as = 3
                               for h = 2    er    as = 4


Svar #5
04. november 2013 af Simon8700 (Slettet)

rigtig godt forklaret. Men, hvis vi tager den først ligning som eksempel, kan du så forklare hvordan den skal se sådan ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2013 af mathon

linjen gennem (1,3) og (-1,3)    har ligningen     y = 3   da    dens punkter er på formen (x,3)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.