Fysik

tryk i 100 meter dybde?

04. november 2013 af annanilson (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Hvad er trykket i 100 meters dybde (i vand), og hvad er trykket på bunden af havet?
Hvordan regner jeg det ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Trykket er lig med tyngden af den vandsøjle der ligger over den betragtede dybde divideret med arealet af søjlens tværsnit, plus trykket af den ovenover liggende atmosfære.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du finde vægten af det vand, der er lodret over en flade på 1m2. Du skal kende massefylden for at kunne finde vægten. Den burdevære opgivet sammen med opgaven, da havet er salt og saltvand har højere massefylde end ferskvand.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2013 af mathon

Det statiske tryk er defineret som kraften vinkelret på fladen divideret med fladens areal

                            p = F/ A = m·g / A = V•ρ•g / A = h•A•ρ•g / A = h•ρ•g

hvor h er væskens højde = dybde

med en væskesøjle på h m
haves
                            p = h•ρ•g + po

p er trykket målt i Pa
h er væskehøjden målt i m
ρ er væskens densitet målt i kg/m3
g er tyngdeaccelerationen 9,82 N/kg
po er trykket af luften over væskeoverfladen målt i Pa

1 atm = 101325 Pa



 


Svar #4
04. november 2013 af annanilson (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2015 af mathias2610

100:10+1


Skriv et svar til: tryk i 100 meter dybde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.