Debat

hjææææælp miiiiig

04. november 2013 af swaglikeme (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Heeeeeej Folkens :-)

Imorgen har jeg en samtale med min lære, hvor de skal snakke om uddannelsesparathedsvuderet. Og jeg ved at min lærer vil sige at jeg skal tage 10.klasse, som jeg under ingen omstændigheder gider. Men tror i at mine lærer ombestemmer, og siger til mig, at jeg er uddannelsesparathedsvurderet til januar. I januar er der den endlige uddannelsesparathedsvurdering. Jeg mener det er enten den 30 eller 31 Januar. Det bekymre mig virkelig meget. For min drøm er bare at komme direkte en på gymansiet efter 9 klasse. Jeg ved bare ikke hvordan jeg bliver egnet til Januar. 

Hilsen den meget bekymret pige 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2013 af SuhrB (Slettet)

Dit skriftlige niveau er ihvertfald ikke særlig godt.

I morgen*, lærer*, de skal vurdere om jeg er uddannelsesparat*, min lærer* ombestemmer sig*, at hun vurderer at jeg er uddanelsesparat til januar*, 30.* eller 31.* januar*, bekymrer*, drøm er bare at komme direkte på gymnasiet*, egnet til januar*

Det er ikke for at være flabet her, men du har faktisk ikke konstrueret en eneste korrekt sætning i dit indlæg. Du roder rundt i nutids r, store og små bogstaver, tegnsætning, forholdsord osv. osv. Burde du ikke overveje om du overhovedet skal på gymnasiet?

Spørgsmålet du burde bekymre dig om er nok mere hvorfor din lærer vurderer dig til ikke at være uddannelsesparat. Hvis du spørger hende om det er din faglighed, er det jo der du skal sætte ind? Du går i 9. klasse kan jeg se. Du har helt sikkert fået standpunktskarakterer i løbet af året. Så det er lidt sent hvis det først er nu du begynder at bekymre dig om hvor dit faglige niveau ligger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2013 af youtubee (Slettet)

SuhrB: Vi alle laver stave fejl. Det kan være at hun skrive fra en smartphone eller lign. 

Caroline: Jeg fik også af vide at 10 klasse ville være godt for mig. Men det gad jeg næppe høre på. Du skal bare fortælle din lærer således: Hvis jeg ender i en 10 klasse, vil jeg blive dummere af det. Jeg vil ikke kunne tage mig sammen, som jeg fx. ville på et gymnasium. 

HELD OG LYKKE- DU KLARER DEN! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2013 af FriisHelena (Slettet)

Jeg må altså give SuhrB ret. selvfølgelig har læreren ikke altid ret, men lyt til ham/hende og hør hvorfor han/hun ikke mener du er egnet? men igen, det er altså lidt sent at komme ind i kampen. 
Det er selvfølgelig vigtigt at du selv mærker efter, og er voksen nok til selv at vurdere om du er klar til gymnasiet, får lidt et indtryk af, at du bare ønsker det skal gå hurtigt.

Gymnasiet og 9. klasse er fagligt meget langt fra hinanden, og det kræver en stor indsats fra starten af, hvis du skal have noget ud af det. Ikke at man ikke kan klare det ved, at sidde bagerst og ikke sige noget, men man får ikke noget ud af det i den lange ende, andet end et eksamenbevis og en hat.

-Minaaabosnier det synes jeg er noget mærkeligt noget at sige, at man bliver dummere af, at gå i 10. klasse. Der er rigtig mange der modnes i 10. klasse, der sker måske ikke en udvikling fagligt for alle (da mange fortsætter det sjove, useriøse folkeskoleliv), men det vil netop være her man kan sparke røv og samle op på det, som man ikke lige fik med i første omgang, inden det bliver seriøst, seriøst i gymnasiet. 


Svar #4
05. november 2013 af swaglikeme (Slettet)

SuhrB alså du skal slet ikke undervurdere folk, om de kan skrive korrekt eller ej, fordi det var slet ikke mit spørgsmål. Og jeg vil os lige sige, at det er ret svært når jeg skriver fra min Iphone.

Min tusind tak minaaabosnier, for dit svar, og du giver mig håb til at forfølge min største drøm.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2013 af LeonhardEuler

#4

SuhrB har på ingen måde ''undervurderet'' dig (Måske bør du slå ordet op i en dansk-dansk ordbog). Personen giver dig et konstruktivt råd, som vil med stor sandsynlighed hjælpe dig mere i fremtiden end små optimistiske opråb fra #2 (Som også bør få rettet op på sit grammatik).

Som sagt er differensen mellem folkeskolen og gymnasium mærkbart. Du vil intet nytte få af at tage gymnasiet, hvis du ikke kan følge nivauet. Derfor rådgiver din lærer dig til tage 10. klasse med et bestemt hensyn og formål. Mange opfatter 10. klasse (såsom #2) som et opholdssted for dumme elever. Men sådan er det IKKE.

Her er en beskrivelse af 10. klasse. (Kilde Undervisningsministeriet)

10. klasse henvender sig til elever, som efter at have afsluttet grundskolen, har behov for yderligere faglig kvalificering og afklaring af uddannelsesvalg for at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse. Der er derfor i 10. klasse et stort fokus på vejledning af eleven i forbindelse med videre uddannelse, herunder:

• en uges obligatorisk brobygning til ungdomsuddannelse
• en række fag målrettet ungdomsuddannelserne
• en uddannelsesplan, der skal anvendes som værktøj i den løbende vejledning af eleven om elevens   fremtidige uddannelsesvalg.

Dette er ikke kun et spørgsmål om du er dygtig eller ej. Herunder er væsentlige faktorer, såsom social sammenhængskraft, evnen til at håndtere presset fra lektier (Der er mange flere lektier i gym.) og faglighed, særdeles vigtige for ens uddannelsesparathed. 

Og en sidste kommentar; Der er ingen undskyldning for at have lavet stavefejl i den grad.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2013 af LeonhardEuler

Ps. Lad helst være med at spamme SP med den samme spørgsmål hele tiden. Det er vist 4 gang du stiller det samme spørgsmål.

Nu har du fået alle de råd du behøver, så er det med at tage et valg. Husk hvis din lærer ikke dømmer dig parat, kan du stadig komme på gym. gennem en prøve. 

Og man kan ikke blive dummere. Men hvis det er tilfældet, så læg det på sinde, at fejlen kommer fra din egen side. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2013 af SuhrB (Slettet)

#4
SuhrB alså du skal slet ikke undervurdere folk, om de kan skrive korrekt eller ej, fordi det var slet ikke mit spørgsmål. Og jeg vil os lige sige, at det er ret svært når jeg skriver fra min Iphone.

Om du så skrev på en stentavle, ændrer det jo ikke på dit sprog? Tror du selv er ved at slå min (og måske din lærers) pointe fast - nemlig at det er dit faglige niveau der bliver et problem for dig.

Min tusind tak minaaabosnier, for dit svar, og du giver mig håb til at forfølge min største drøm.

Ja det er jo så spørgsmålet om hun har hjulpet dig eller ej. Du risikerer jo at vandre ind 3 år hvor du ikke kan følge med, og får ødelagt den gode oplevelse de 3 år kan være.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2013 af Walras

#4 Hvis det er effekten af din iPhone, så smid den ad helvede til! 

Husk, at i gymnasiet bliver du vurderet som et voksent menneske, og et voksent menneske får kritik, når det ikke præsterer. Dit sprog i #0 er ikke meget bedre end en fjerdeklasseselev, så det må du gøre bedre eller acceptere, at folk retter på dig (og gør det på en måde, hvor du ikke er i tvivl om, at de forventede mere af dig).

Hvorfor vil du gerne i gymnasiet? - og hvorfor skal det hele gå så stærkt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2013 af Lipase (Slettet)

#0

Det du skal gøre er at bevise over for dine lærer i timerne at du godt kan.


Skriv et svar til: hjææææælp miiiiig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.