Matematik

hyberbolsk sinus og cosinus

04. november 2013 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Jeg har problemer med opgave 1 i dette sæt. Er der nogen der vil hjælpe? Ved godt at det er en lang opgave, men håber alligevel at nogen vil være behjælpelige

Vedhæftet fil: AFLOPG08 (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt definitionerne. Differentier hver af de to funktioner og sammenlig resultaterne med definitionerne.

b) Benyt igen definitionerne for cosh(x) og sinh(x) og indsæt i venstresiden af den identitet, der skal vises. Reducer, og man kommer frem til højresiden.


Svar #2
04. november 2013 af johs5 (Slettet)

kunne du uddybe lidt mere? hvad med c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

For eksempel:

a) cosh(x) = (ex +e-x)/2 , hvorfor

(cosh(x))' = (ex -e-x)/2 = sinh(x) .

b) (cosh(x))2 - (sinh(x))2 = (ex +e-x)2/4 - (ex -e-x)2/4 = [ e2x +e-2x +2 - (e2x +e-2x -2) ]/4

                                   = (2 + 2)/4 = 1

c) Løs ligningen (cosh(x))' = 0 , dvs sinh(x) = 0 , og undersøg dernæst fortegnsvariationen for (cosh(x))' .


Svar #4
04. november 2013 af johs5 (Slettet)

hvorfor skifter den så pludselig fortegn i a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man differentierer og benytter, at (ex)' = ex , og (e-x)' = -e-x .


Skriv et svar til: hyberbolsk sinus og cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.