Matematik

Parameterfremstilling

05. november 2013 af Randkhalil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Min opgave lyder:
5) Finde en parameterfremstilling for en ret linje, der er givet ved ligningen 5x - 7y + 5 = 0 

Jeg ved at jeg skal finde en normalvektor og dernæst en retningsvektor til normalvektoren.
Men hvordan finder jeg normalvektoren? 
Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af mathon

en normalvektor
er
                                        n = [5,-7]

en retningsvektor
er
                                        r = [7,5]

.
find en paramenterfremstilling for
linjen med retningsvektor r gennem (-1,0).


Svar #2
05. november 2013 af Randkhalil (Slettet)

så du bruger bare x og y fra ligningen til at finde normalvektoren ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af mathon

#2

hvis en linje har normalvektor
                                                                           n = [a,b]
og Po(xo,yo) er et punkt på linjen,
gælder for et vilkårligt punkt P(x,y) på linjen

                                                                           nPoP = 0
hvoraf
                         [a,b] • [x-xo,y-yo] = 0

                         ax + by + (-axo - byo) = 0

                         ax + by + c = 0


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.