Matematik

Hjælp! Haster!

05. november 2013 af AndreaasQ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen!

Jeg har lige en opgave her som haster pænt meget.

Opgaven stammer fra Mat B Eksamen Maj 2007 og lyder således: 

En virksomhed fremstiller en vare. I en model er omkostningerne  ved fremstilling af  varer (målt i tusinder) pr. uge givet ved

O(x)= 0,04x3-0,5x2+2,35x+7,5,       1≤x≤15 

Ved produktion af  varer (målt i tusinder) pr. uge kan alle de producerede varer sælges for beløbet  hvor

p(x)=8-0,4x,       1≤x≤15

Fortjenesten F(x) ved produktion af  varer (målt i tusinder) pr. uge er under disse forudsætninger bestemt ved

F(x)=p(x)*x-O(x),       1≤x≤15

Den møntenhed, som  og  er målt i, er underordnet i denne forbindelse.

a) Bestem en forskrift for F(x), og benyt modellen til at bestemme størrelsen af den produktion pr. uge, som giver størst fortjeneste. 

Hvordan løser jeg denne opgave helt præcist?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt de givne forskrifter for O(x) og p(x) i udtrykket for F(x) , og løs så ligningen

F'(x) = 0 .


Skriv et svar til: Hjælp! Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.