Matematik

Ligningssystemer - Hjælp

05. november 2013 af SaraRashid (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej lektiehjælpere

Jeg sidder med to opgaver om ligningssystemer. Jeg har lidt svær ved dem. Håber der er nogle, der vil hjælpe, da jeg synes, at det er svært.

De ser således ud:

a) - x + 3y = 6

2x + y = -5

Det var den første

b) 4x + 5y = 13

x - y = 1

Man skal både finde y og x. Håber der er nogle, derude, som vil hjælpe mig

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af peter lind

a) Isoler y fra den anden ligning og sæt resultatet ind i den første

b) isoler x i den anden linje og sæt resultatet ind i den første ligning


Svar #2
05. november 2013 af SaraRashid (Slettet)

#1
 

a) Isoler y fra den anden ligning og sæt resultatet ind i den første

b) isoler x i den anden linje og sæt resultatet ind i den første ligning

Hej Peter

Kan du forklare mig det?

Forstår ikke helt, hvordan jeg skal isolere x og y.

Håber det er okay :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Løsning af ligningssystemet: -x + 3y = 6   ,   2x + y = -5

Med udgangspunkt i - x + 3y = 6 udtrykkes y ved x i 2x + y = -5, således at y = - 5 - 2x. Dette indføres i ligningen -x + 3y = 6, hvormed det haves, at -x + 3(-5 - 2x) = 6, som løses med hensyn til x:

   -x + 3(-5 - 2x) = 6

   -x -15 - 6x = 6

   7x = -21

    x = -3

Denne x-værdi anvendes så til bestemmelse af y-værdien i en af de oprindelige ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Prøv så at løs opgave b selv.


Svar #5
06. november 2013 af SaraRashid (Slettet)

#4
 

Prøv så at løs opgave b selv.

Hej 

Tusind tak for hjælpen. Nu forstår jeg, hvad det går ud på.

Mange tak! :)


Svar #6
06. november 2013 af SaraRashid (Slettet)


 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2013 af 123434 (Slettet)

Hvad fik du b til?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2013 af lvr34 (Slettet)

#7

I ligningssystemet 4x + 5y = 13   ,   x - y = 1 er

x = 2 og y = 1


Skriv et svar til: Ligningssystemer - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.