Matematik

Potensvækst

06. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Jeg skal løse opgaven der er vedhæfet, men jeg kan simpelhelt ikke finde ud af den... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2013 af SuneChr

Indsæt   1,11x   i stedet for x og benyt potensregnereglen  (ab)n = anbn


Svar #2
06. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Hvorfor 1,11???


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2013 af SuneChr

x + 11% af x  =  x(1 + 0,11)  =  1,11x


Svar #4
06. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Er de så 5.8???


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2013 af SuneChr

Regn  1,111,143  ud og se, hvor meget  y(x)  stiger med.


Svar #6
06. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

Det giver 1.126? Er det så det den stiger med?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er den faktor, som y(x) ganges med for at give y(1,11x) . Beregn nu den procentuelle ændring

[ (y(1,11x) - y(x)) / y(x) ] · 100%


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2013 af SuneChr

# 6
Brug samme princip, som i # 3 og vi vil kunne aflæse %-en umiddelbart:
12,67% (2 dec)
Træk 1 fra og gang med 100.


Svar #9
06. november 2013 af Manu0407 (Slettet)

nååår på den måde, tak! 


Skriv et svar til: Potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.