Matematik
Vektorregning
07. november 2005 af
tjavsmadsen (Slettet)
Her er lige en opgave som jeg er i tvivl om hvordan den løses:
Idet vinklen mellem vektorerne vektor a og vektor b kaldes v, oplyses at
længden af vektor a = 2
vektor b = (4,3)
v = 60
Bestem projektionen af vektor a på vektor b.
For at finde koordinaterne til vektor a skal jeg da ikke bruge formlen for vinkel mellem vektorer.? Kan bare ikke få det til at passe.
Idet vinklen mellem vektorerne vektor a og vektor b kaldes v, oplyses at
længden af vektor a = 2
vektor b = (4,3)
v = 60
Bestem projektionen af vektor a på vektor b.
For at finde koordinaterne til vektor a skal jeg da ikke bruge formlen for vinkel mellem vektorer.? Kan bare ikke få det til at passe.
Svar #1
07. november 2005 af sigmund (Slettet)
Du finder prikproduktet mellem a og b ud fra formlen for vinklen mellem to vektorer. Dette benytter du så i formlen for projektionen (du har koordinaterne til vektor b).
Skriv et svar til: Vektorregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
