Matematik

Vækstrate - hjælp!!!!

06. november 2013 af LouiseBrammer (Slettet) - Niveau: A-niveau

I nedenstående tabel ses bruttonationalproduktet pr. indbygger i USA og Kina for året 2003. Endvidere ses den årlige vækstrate i bruttonationalproduktet pr. indbygger for årene 1990-2003 i de to lande.

USA:
bruttonationalprodukt pr. indbygger i 2003 = 37562
årlige vækstrate i 1990-2003 = 2,1%

Kina: 
bruttonationalprodukt pr. indbygger i 2003 = 5003
årlige vækstrate i 1990-2003 = 8,5%

I det følgende forudsættes, at bruttonationalproduktet i de to lande vil vokse med uændret årlig vækstrate efter 2003.

a) Bestem, hvad bruttonationalproduktet pr. indbygger vil være i Kina i år 2020.

b) Bestem, hvornår de to lande vil have samme bruttonationalprodukt pr. indbygger.

er der ikke nogle der vil fortælle hvilke formler der skal bruges evt. vise det????? er rigtig lost og det haster


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt eksponentiel vækst som model. Lad x være antal år efter 2003.


Svar #2
06. november 2013 af LouiseBrammer (Slettet)

Kan du vise det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

En eksponentiel vækst har formen

f(x) = b · ax

hvor b = f(0) er startværdien, og a = (1+r) er fremskrivningsfaktoren. Indsæt nu de oplyste tal i de to modeller og beregn så f(x) for de to modeller for x svarende til år 2020.

Løs til sidst ligningen

fUSA(x) = fKina(x)


Svar #4
06. november 2013 af LouiseBrammer (Slettet)

forstår ikke :/ anyone???


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad forstår du ikke i det ovenstående?

For modellen fUSA(x) er b = 37562 og a = 1,021 .

For modellen fKina(x) er b = 5003 og a = 1,085 .

a) Da x betegner antal år efter 2003, skal man beregne fUSA(17) og fKina(17) .


Svar #6
06. november 2013 af LouiseBrammer (Slettet)

hvordan jeg beregner den


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

De to funktionsværdier beregnes ved at indsætte x = 17 i de to forskrifter, som man opstiller ved at benytte konstanterne i #5.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2013 af SuneChr

# 0 b)
Vink:


 


Skriv et svar til: Vækstrate - hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.