OSO

Læge arbejdet

06. november 2013 af BMW1998 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hey allesammen :)

Jeg skal her i morgen aflevere min problemstilling til oso'en :) Jeg har skrevet en del spørsmål, men jeg kunne godt tænke mig at hører nogen spørgsmål som kunne være interessant at skrive om. Og hvor man måske kunne finde læge eller lægestuderene at interveiwe.

Min spørgsmål som jeg har skevet lyder sådan:

1. Hvordan påvirker læge arbejdet ens liv?

2. Kan man blive stresset under lægearbejdet, hvis ja, kan det så godt gå ud over patientens sikkerhed?

3. Hvordan kan læge være misbrugere af for eksempel morfin, når man som læge tjener for eksempel gode penge?

4. Kan en læge som er misbruger af stoffer, godt gå ude over patientens sikkerhed eller ligende?

Hjælp please det haster  !!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2013 af FriisHelena (Slettet)

inden du begynder på flere spørgsmål, ville jeg anbefale at du retter dine spørgsmål til. De er ikke ordenligt formuleret, og nr. 3 giver ingen mening overhovedet i min verden, hverken spørgsmålet eller sammenhængen. Skal man tjene gode penge for at være misbruger? eller er alle der tjener gode penge misbrugere? 

Jeg havde selv samme emne, husker ikke lige de spørgsmål jeg havde, men det er en rigtig god idé at få et interview med. Du kan eventuelt spørger på forskellige forumer, om der er nogle læger/studerende, som kunne tænke sig at svare på nogle spørgsmål. Jeg gjorder det over mail dengang, så opret en mail, som du bruger til dette projekt. De giver gode point med et vellykket interview, men hvis dit interview ikke er gennemført er det lige gyldigt, så bliv helt sikker på HVAD det er du vil have svar på. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2013 af FriisHelena (Slettet)

Jeg bliver faktisk lige i tvivl om hvad dit emne er? gik bare ud fra at det var lægestudiet, men ud fra dine spørgsmål, er det nok ikke helt rigtigt. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2013 af Dulugtergrimt

Jeg ved vi er et par enkelte, der læser medicin herinde. Jeg er en af dem.
1) i starten, dvs de første (mange) år alt efter speciale er man ofte i vagthold. Så er man enten på en hel dag dvs 24 timer, eller også kan man være på arbejde fra eftermiddag til morgenen efter. Er man heldig har man normal dag og arbejder klassisk tid, dvs fra 8-15 eller lignende. Derudover kan det forekomme, at menneskers liv afhænger af din tilstedeværelse. Så skal du bare være der, om dine børn skal hentes eller ej. Sådan er det bare!
2) ja og ja. Der er altid overarbejde at hente, hvis man er interesseret. Desuden er der mange afbrydelser i arbejdet... telefonopkald, akutte patienter, sygeplejersker der vil have lagt medicin ind i systemet osv. Din rytme er konstant under afbrydelse, og det øger naturligvis mængden af fejl.
3) jeg forstår ikke hvad du mener med 'hvordan', og jeg forstår ikke din kommentar om at de tjener mange penge...? Læger har en naturlig adgang til mange slags medicin. De kan desuden udskrive medicin til sig selv (dog under observation af embedslægen). Så det kan være ret enkelt.. Og misbrugere kommer fra alle samfundslag og har alle former for indtjeninger.
4) den her kræver ikke svar. Det ved du vist godt selv :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2013 af Dulugtergrimt

Beklager rodet, men min mobil fatter ikke linjeskift. Indsæt selv ved hvert delspørgsmål.

Svar #5
06. november 2013 af BMW1998 (Slettet)

Hej FriisHelena :)

Jeg vil selvfølige gøre det at kigge nærmere på mine spørgsmål :) og foumulere dem lidt bedre :) Og mange tak for dine gode råd :)

Men hvad synes du kunne være godt at stille af spørgsmål til en læge?

Og hvad synes du om de spørgsmål jeg har skrvet ? :)


Svar #6
06. november 2013 af BMW1998 (Slettet)

Mit emne er bare "læge" :)


Svar #7
06. november 2013 af BMW1998 (Slettet)

Hej Dulugtergrimt :)

Mange tak for dine svar, jeg synes de er meget brugbar :)

Det jeg mente med spørgsmål 3, var at hvordan det kunne lade sig gøre at læge er misbrugere af forskellige stoffer. Så vidt jeg ved så er det ofte, folk med økonomiske problemer eller ligende som er misbrugere af alcohol og ligende. Så jeg vil høre hvad årsagen var til at nogen læger, er misbrugere :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. november 2013 af Dulugtergrimt

Så vidt du ved er forkert. Misbrugere af div rusmidler findes overalt. Det du 'ved' kaldes en stereotyp :)

Svar #9
06. november 2013 af BMW1998 (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. november 2013 af FriisHelena (Slettet)

Hvis emnet bare er læge, hvad med så at komme lidt ind på hvad det kræver af uddannelse eller sådan noget? 

#7 - ja må give Dulugtergrimt ret her, da det findes både i "overklassen" såvel som i "underklassen". f.eks. siger man tit at kokain høre til de rige og kendte. Så man skal nok meget langt ind i miljøet for at finde nogle læger, som er villige til at stå frem og sige de er misbrugere, tror det emne bliver umuligt for dig at redegøre for. 

#5 Jeg vil ihvertfald anbefale, at du IKKE spørger om de er misbrugere ;) men du kan måske komme ind på...
- Hvorfor de valgte at blive læge, hvor mange år de har været i faget, om der er noget ved faget, som virkelig har overrasket dem, er de glade for at være læge, og hvorfor?... Det er jo også her du kan spørger ind til dine valgte spørgsmål, som om de bliver påvirket af deres arbejde i hverdag, føler de sig nogensinde utilpas på jobbet. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. november 2013 af FriisHelena (Slettet)

Forresten så tror jeg, at jeg sendte en mail til sygehuset i roskilde, (sygehus Nord, tror jeg det kaldes), som så sendte vores mail videre til en uddannelseskonsulent, som gav os kontakt til en sygeplejerskestuderende. så det er klart en mulighed, men kom afsted med mail så hurtigt, som muligt, der der godt kan være lang svartid på. 


Skriv et svar til: Læge arbejdet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.