Matematik

Faktorisering af andengradsplynmium

09. november 2013 af nelarsen (Slettet)

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg gør galt her:

Har ligningen her, som jeg skal faktorisere

2x^2 - 8x + 6

Jeg finder d:

(-8)^2 - 4 * 2 * 6 = 16

Jeg finder x:

-(-8) +/- sqroot(16) som divideres med 2 * 2

Endeligt får jeg

2(x - 4)(x - 1)

Men facit skal give

2(x - 1)(x - 3)

Hvad i alverden gør jeg forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af exatb


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2013 af mathon

         rødderne 1 og 3


         2x2 - 8x + 6  =  2(x2 - 4x + 3)  =  2(x-1)(x-3)


Svar #3
09. november 2013 af nelarsen (Slettet)

Jamen så har vi jo 3 forskellige resultater, det hjælper mig ikke så meget.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2013 af peter lind

Du mangler nogle mellemregninger efter "-(-8) +/- sqroot(16) som divideres med 2 * 2" så jeg kan ikke se hvad du har gjort galt


Svar #5
09. november 2013 af nelarsen (Slettet)

Mathon vil du tage udgangspunkt i den metode jeg bruger og forklarer hvori fejlen ligger.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2013 af lfdahl (Slettet)

#0

Prøv at udregne (8±4)/4 én gang til.


Svar #7
09. november 2013 af nelarsen (Slettet)

Peter lind - jeg får hhv. 3 og 1, som jeg plotter ind i x(x - r1)(x - r2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2013 af mathon

         2x2 + (-8)x + 6 = 0

                         -(-8) ± √((-8)2- 4•2•6)     8 ± √(64 - 48)     8 ± √(16)     8 ± 4
                   x = --------------------------- =  ------------------  = ------------  = -------  =  2 ± 1
                                    2 • 2                            4                     4               4

           


Svar #9
09. november 2013 af nelarsen (Slettet)

Mathon, hvordan får du (8 + 4) / 4 til at blive 2.. det giver jo 3


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2013 af exatb

Rødderne er 2+1 eller 2-1


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2013 af mathon

#9
                         8 + 4       12
                        -------- =  -----  = 3
                            4          4

                         8 - 4        4
                        -------- =  ----  = 1
                            4          4


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2013 af 123434 (Slettet)

Kan man tage kvadratroden, og så finde rødderne?


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. november 2013 af peter lind

#12 Kvadratroden af hvad ?


Skriv et svar til: Faktorisering af andengradsplynmium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.