Matematik

Ligningssystemet

10. november 2013 af Yofo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Løs ligningssystemet

X+2y=7

2x-y=-6

jeg har isoleret y:

y=-6-2x

derefter har jeg gjort sådan at:

X+2(-6-2x)=7

så fjerner jeg parentesen

x-12-4x=7

men når jeg isolere x'erne, så får jeg:

-3x=19

er det rigtigt? 

og hvad skal jeg gøre efter jeg har fundet x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af exatb

Fortegnsfejl

y =2x+6

Når du har fundet x sættes værdien ind i en af ligningerne, og y værdien kan bestemmes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2013 af mathon

       I:  x + 2y = 7
      II:  4x - 2y = -12                    I og II addere
          5x = -5

          x = -1                               som indsat i       2x - y = -6
giver
         2•(-1) - y = -6

         y = 4


Skriv et svar til: Ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.