Matematik

Differentialregning

11. november 2013 af AHB96 (Slettet)

Nogle der kan hjæle mig med denne opgave:

Bestem f´(x0) når f(x)=3x^2+2x-1 og x0 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du skal benytte tretrinsreglen, opskriver man differenskvotienten

(f(x0+h) = f(x0)) / h

for den pågældende funktion, og undersøger grændeovergangen h gående mod 0. Benyt også, at x0 = 0 .


Svar #2
11. november 2013 af AHB96 (Slettet)

Jamen kan man ikke bare indsætte 0 på x0 plads?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nå x0 = 0 skal man så beregne differenskvotienten

(f(h) - f(0)) / h = ...


Svar #4
11. november 2013 af AHB96 (Slettet)

Kan du måske prøve at forklare det med andre ord?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt så funktionens forskrift

(f(h) - f(0)) / h = (3h2 + 2h -1 -(-1)) / h = ...

og reducer færdig. Undersøg så, om differenskvotienten har en grænseværdi for h gående mod 0.

Prøv at forklare, hvad du ikke forstår i det ovenstående.


Svar #6
11. november 2013 af AHB96 (Slettet)

Når man så har reduceret færdig, hedder den så 3h +2 +1?


Svar #7
11. november 2013 af AHB96 (Slettet)

og jeg kender ikke formlen (f(h) - f(0)) / h så kan du forklare hvilken formel du bruger? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg formodede, at du skal finde differentialkvotienten her ved at benytte tre-trinsreglen. Man opstiller så differenskvotienten

(f(x0+h) - f(x0)) / h         (her er tastefejlen i #1 rettet)

og beregner den for den aktuelle funktion med x0 = 0.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.