Matematik

tilvækst, deltaX og hældning

13. november 2013 af jomc (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=2x+1

Mit spørgsmål lyder således:

Man skal finde x tilvækst som skal være deltaX, og bestemme hældningen af sekanten gennem (1.3) og (1+deltaX, f(1+deltaX))

I må meget gerne være beskrevet skridt for skridt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal så beregne

f(1+Δx) - f(1)) / Δx 

men svaret er det samme som i din anden tråd\, og det ville her have været mere praktisk at fortsætte i den oprindelige tråd.


Svar #2
13. november 2013 af jomc (Slettet)

Andersen11:

hvordan reducere man så udtrykket?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt funktionens forskrift

f(1+Δx) - f(1)) / Δx = (2·(1+Δx)+1 - (2·1+1)) / Δx = ...

Reducer selv færdig.


Svar #4
13. november 2013 af jomc (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: tilvækst, deltaX og hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.