Matematik

Differentialregning

13. november 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan I løse disse to opgaver?

En funktion f(x) er bestemt ved f(x) =2x3-1,5x2-9x+6

a) Beregn differentialkvotienten f'(x)

b) Find ved beregning ligningen for tangenten t1 i punktet (2, f(2))


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af mathon


                      f '(x) = (2x3) '  + ((-1,5)x2) '  + ((-9)x1) ' + (6x0) '

.

..............................

       (axn) ' = a • n·xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2013 af Jona5336 (Slettet)

I a, skal du som mathon skriver, blot bruge reglen for differentiation af en sum, og differentiere hvert led for sig. I b skal du, sætte 2 ind i differentialkvotienten, hvor du får hældningen af tangenten i 2. Derefter kan du udnyttet at y=ax+b og sætte f(2)= f' (2)*2+b og isolerer b.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.