Matematik

Matematik rabat.

14. november 2013 af ArianaG (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har meget svært ved denne opgave er der nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Hvilken opgave?


Svar #2
14. november 2013 af ArianaG (Slettet)

Hvis man er med i fanklubben og støtter fodboldholdet, kan man få 20% rabat i Fanshoppen.

Normalprisen for en fodboldtrøje er 395 kroner pr. styk. Frederik og Ole er begge to med i fanklubben og vil købe en trøje hver.

Hvor meget skal de to drenge betale i alt for de to fodboldtrøjer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Normalprisen for to fodboldtrøjer er 2*395 = 790 kroner.

Der er 20% rabat på trøjerne, d.v.s. du skal trække 20% af normalprisen fra.

20% af 790 er: 790*(20/100) = 158. De to drenge får altså 158 kroners rabat, hvilket betyder,

at de som medlemmer af fanklubben skal betale:  790 - 158 = 632 kroner i alt.


Skriv et svar til: Matematik rabat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.