Debat

Erstatning

14. november 2013 af theV
Hej med jer.
Jeg har ved et uheld ødelagt en fra min klasses jakke. Den hang på en knagerække bagest i klassen og så gik jeg forbi og faldt i den. Hætten blev revet op og derved gik den i stykker. Det er en jakke der fra ny kostede 1800 kr. Han forventer jeg betaler alle 1800 kr selv. Jeg mener at det ikke er min ansvar da jeg ikke gør det med vilje, da han har hængt den der på eget ansvar. Altså føler jeg ikke jeg skal betale og slet ikke det hele fra ny.
Har brug for en 2nd objektiv opinion.
Hjælp.

Kh V

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2013 af SuhrB (Slettet)

"Den hang på en knagerække bagest i klassen og så gik jeg forbi og faldt i den. Hætten blev revet op og derved gik den i stykker."

Tror vidst du mangler at uddybe den del af historien lidt ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2013 af hesch (Slettet)

Ligegyldigt hvad:  Du skal kun erstatte værdien for en "brugt" jakke.

Du skal se dateret faktura for jakken.

Har du/dine forældre ikke en forsikring, der dækker ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2013 af kubra12

du er er nød til at uddybe. Fordi det kan være at du ikke behøver at erstatte den brugte jakke. F.eks hvis du blev skubbet af en fra klassen og det så gjorde at jakken gik i stykker så skal du ikke erstatte noget.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2013 af Brusebad

Sætningen referet i #1 er altafgørende. Beskriv så detaljeret som muligt hændelsesforløbet omkring din tur "forbi" jakken, det vil give det bedste udgangspunkt for, at foretage en vurdering af om du er erstatningsansvarlig eller ej. Dit tempo kan også have betydning, altså om du gik eller løb.


Svar #5
18. november 2013 af theV

Tak for svar!! Knagerækken befinder sig op af væggen helt nede bagest i lokalet. Jeg går forbi da jeg skal hen til min taske som står i den anden ende af knagerækken. Jeg går forbi stille og roligt i almindeligt gå tempo, dog langs med væggen og så hænger jeg fast i et eller andet og vælter med fronten ned i gulvet. Det viser sig så at være jakken jeg har siddet fast i.

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2013 af SuhrB (Slettet)

#4

Sætningen referet i #1 er altafgørende. Beskriv så detaljeret som muligt hændelsesforløbet omkring din tur "forbi" jakken, det vil give det bedste udgangspunkt for, at foretage en vurdering af om du er erstatningsansvarlig eller ej. Dit tempo kan også have betydning, altså om du gik eller løb.

Inden du boger den fuldstændig, så er det nok mere et spørgsmål om han "føler" sig forpligtet ifht. hans samvittighed, og om hvordan forholdet til hans kammerat der kræver den erstattet vil være efterfølgende.

Om han er juridisk erstatningsansvarlig er da fuldstændig ligegyldigt når det drejer sig om noget så almindeligt som det her.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2013 af Brusebad

#6 jeg er helt enig. Sagen er mere af moralsk karaktér end juridisk.

Med sætningen:
"Jeg mener at det ikke er min ansvar da jeg ikke gør det med vilje, da han har hængt den der på eget ansvar." synes jeg dog, at han selv ligger op til, at ville have en juridisk vurdering. Ligesom de andre svar i tråden peger i den retning.

#0
Først og fremmest kan det være værd, at undersøge om din (inkl. dine forældres) eller hans (inkl. hans forældres) forsikring kan dække skaden. I forhold til det moralske dilemma, så er moral jo (efter min mening) subjektiv, og du skal derfor gøre op med dig selv, hvad du synes er rimelig. Her kan du evt. tage en snak med din kammerat. Hvis du vælger at snakke med din kammerat om det, ville jeg personligt forsøge, at finde et ståsted selv, dvs. have en klar idé om hvad jeg synes var rimeligt inden vi talte sammen; med den idé i baghoved tror jeg det vil være nemmere at forklare hvor du står, her er det også vigtigt ikke at låse sig alt for fast på idéen, og være åben over for andre (hans) synspunkt, ellers er snakken jo ligegyldig.


Ud fra hvad du skriver, så virker det til, at du allerede har en nogenlunde idé om hvad du synes er rimeligt.


Skriv et svar til: Erstatning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.