Matematik

hjælp med diffrentiallignings bevis

14. november 2013 af mahdi0123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

jeg har brug for hjælp med gennemgang af teorien for løsningen af diffrentialligningen:

dy/dx=b-a*y

jeg har prøvet til at få svaret men jeg kan ikke finde den i min bog eller nettet så hjælp mig!!

skal jeg bruge lineære diffrentialligning?

hjælp!

tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er en lineær differentialligning ned konstante koefficienter.

Skriv differentialligningen

dy/dx = -a·(y - b/a)

og bemærk, at der så også gælder

d(y - b/a)/dx = -a·(y - b/a)

dvs en differentialligning af formen

du/dx = -au ,

hvor u = y - b/a .


Svar #2
14. november 2013 af mahdi0123 (Slettet)

det giver slet ikke mening!
 

er det hele beviset og teorien?

hvad er f(x)*y*g(x) så ????? 

løsningen skal give y=b/a+c*e^-ax


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Man benytter, at differentialligningen

du/dx = -au

har den fuldstændige løsning

u = c·e-ax ,

hvorfor

y = u + (b/a) = (b/a) + c·e-ax


Skriv et svar til: hjælp med diffrentiallignings bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.